3.részlet (mától csak hetente lesz új rész)

A többiek is beleegyeztek,felvitték az aktákat,majd beszállingóztak órára.
De koncentrálni egyikük sem tudott,mindannyiuknak a lent történteken járt az agya,még az otthoni ágyukig sem hagyta őket nyugton. Főleg éjjel, miután az összes árny a tudatokig nyújtózkodik.
Rosie nagy nehezen elaludt,majd csörömpölést hallott.Először azt hitte,csak álom.Aztán felderengett neki,mit látott Ria.Félelem fogta el.Észrevette,hogy az éjjeliszekrényen rázkódik a telefonja.A kijelzőn Rob nevét látta.
-Szia,Robin!Nem hiszed el mit hallottam...
-Szia!Csak nem téged is egy csörömpölés riasztott fel?
-De...és azt hiszem,hogy itt van...
-Én kaptam egy sms-t Annától,hogy ő csörömpölésre kelt fel,mint a többiek.
-Oké, ez bizarr. Nagyon bizarr.
-Nekem le kell tennem,szia.-búcsúzott el feltűnően sietősen a fiú.
Rosie még egy ideig furcsán bámult a telefonjára, fejében Rob szavai csengtek. Minden bátorságát összeszedte,és lement a konyhába.A földön már nem csak egy,hanem öt törött pohár feküdt.Az asztalt összekarcolták.Rosie észrevette,hogy valaki egy mondatot vésett az asztal fájába.
-"Itt az éj,hát eljöttem,engem láttál odalent.Rám törtél,ha tudod,ha nem is,biztonságot félthetsz már te is."Jesszus.Én...nekem el kell mennem.
Rosie a lehető leghalkabban összeszedte a legszükségesebb holmijait kedvenc táskájába. Egy zenekaros pólót, a telefonját, egy szelet csokit, egy zseblámpát és a szerencsehozó amulettjét rakta el. Persze Gertrúd is jönni akart, ám a lány csendre intette és fájdalommal a szemében ezt mondta:
- Sajnálom kicsim, de ma nem jöhetsz velem. Tudod, hogy nem hagyhatom, hogy bajod essék. -azzal óvatosan megsimogatta a kis bagoly buksiját.
A válltáska kitűzői megnyugtatóan csilingeltek Rose táskáján, mikor átvetette vállán. Lábujjhegyen kiosont az emeleti szobája ablakán, majd gyakorlottan beleugrott a lenti bokorba, mely elég rugalmas és puha volt ahhoz, hogy a lánynak ne essen baja.
- "Most merre?" -tette fel a kétségbeesett kérdést.
Hirtelen valaki megérintette a vállát. Rosie ijedten fordult hátra. Egy aranybarna szempár szegeződött rá.
-"Pont ugyan olyan mint Annáé"- jutott egyből eszébe.
-Mit keresel ilyen későn itt kislány? - fürkészte tovább az idegen.
-Ugyan ezt kérdezhetném tőled. - fortyant fel Rose - Ha jól tudom, ez az én házam...Mit keresel itt és legfőképp ki vagy te? Soha nem láttalak még a városban.
-Majd megismersz.-felelte az idegen.
-Na jó,nem vesztegetem az időmet ismeretlen betörőpalántákra!-Rose megindult,de az idegen útját állta.
-Hova mész,és minek ilyen későn?
-Te az anyám vagy?
Mielőtt az idegen szólásra nyitotta volna a száját, Rosie telefonja megrezzent a zsebében. Mivel hajnali háromkor nem mindennapiak az SMS-ek, inkább megnézte, ám, mivel a képernyő túl sötét volt, hangosan kezdte olvasni a szöveget:
-"Kezdek át..."-Rose telefonja lemerült.
-Átváltozik.-mondta az idegen fiú csevegő hangon.
-Ne haragudj, de mi van?!
-Többet tudok,mint gondolnád.- mondta az idegen, és közelebb lépett a megszeppent lányhoz.
Rosie fürkészőn nézett rá. Kezdte egyre jobban érdekelni, hogy ki is ő valójában. Ám józan esze azt sugallta, jobb távol tartani magát tőle. Na meg, Mírának szüksége volt rá.
-Most pedig, viszlát! -mondta ellentmondást nem tűrő hangon Rose, azzal tenyerével eltolta magától a srácot.
Ő kissé megtántorodott, majd egy félmosolyt megeresztve útjára engedte a lányt. Rose sietős léptekkel indult meg Míra házához, bár ebben a ködös időben minden ház ugyan olyannak tűnt...
-"Ez kész rémálom...."-dünnyögött magában.
-Túl sokat beszélsz magadban.- kiáltott rá az arany szempár tulajdonosa. -Kell segítség? -villantotta meg mosolyát.
Rosie egy "előbb fogadnék el segítséget egy emós-darkos-szocio-,és pszihopata sültől,mint tőled"-pillantással nyugtázta a kérdést,és elindult az utcán.
Eközben otthon a csapat összes tagja rémülten vacogott a szobájában,és mindenféle Istenhez imádkozott,csakhogy vége legyen már ennek az őrültekházának.
De igazából teljesen felesleges volt a szellem bármilyen ügyködése,bennük csak még elszántabban körvonalazódott az elhatározás, miszerint másnap ismét lemennek az iskola zárolt részlegébe.
Hajnali 4 óra körül járhatott, mikor Rose odaért Míráék házához. Küldött egy SMS-t, mert mégsem csengethet be...De semmi. Ekkor hátborzongató sikoltás hallatszott a ház melletti erdőből, majd farkasvonyítás visszhangzott az utcán.
-"Míra..."-suttogta-Rosie- Jövök!
A lány lélekszakadva futott az erdőbe, hogy megmentse barátnőjét, ám hirtelen megbotlott és elsötétült minden.


jelen múlt